Sociaal

sociaal2aDe Collective Store IJburg is een zeer bijzondere sociale onderneming. Aan de buitenkant lijkt het een van de vele conceptstores, die Amsterdam rijk is.  Maar achter de schermen is het een bijzonder project met veel nadruk op het sociale aspect.

De winkel heeft een sociale functie voor IJburg. Het biedt vergader capaciteit voor buurtiniatieven, het biedt kreatieve mensen een opstap naar een verdienmodel. En de winkel staat ook open voor medewerkers, die niet helemaal volwaardig kunnen functioneren.
Op dit moment werken er  enkele mensen in de winkel mee, die begeleiding nodig hebben. En wordt ook elke woensdagmiddag een repaircafe gehouden, waar iedereen uit de buurt gratis elektrische apparaten een nieuw leven in kan laten blazen. Ook dit wordt gerund, door enkele gepensioneerde heren, die hierin veel voldoening vinden.

vogelhuisjesOok wordt het gestimuleerd, dat producten gemaakt in de dagbestedingateliers van Amstelrade verkocht worden. Deze producten moeten wel voldoen aan voldoende eisen van professionaliteit.
Collective Store IJburg draait nu al meer dan 2 jaar geheel zelfstandig. En we zijn net verhuisd naar de derde plek op IJburg. Gezien de bijzondere functies, zoals het sociale aspect voor de buurt, het stimuleren van aankomende ondernemers en het uitdragen van de groen gedachte verdien CSIJ meer aandacht bij het grotere publiek.